Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Ecologisch & milievriendelijk

Kalk is een natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het is niet-toxisch en heeft een minimale impact op het milieu, omdat het een natuurlijk afbreekbaar materiaal is dat afkomstig is van sedimentaire gesteenten. Dit betekent dat het niet bijdraagt aan het ontstaan van broeikasgassen of het uitputten van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast is het productieproces van kalk minder energie-intensief dan het productieproces van synthetische materialen, wat bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot.

Een ander voordeel van kalk is dat het uitstekend isoleert en vochtregulerend werkt. Door de poreuze aard van kalk kan het vocht opnemen en afgeven, waardoor het een ideale keuze is voor het behoud van historische gebouwen en monumenten. Dit is niet alleen belangrijk voor het behoud van het gebouw zelf, maar ook voor het creëren van een gezond binnenklimaat. Door de ademende werking van kalk kan vochtige lucht afgevoerd worden, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en het voorkomen van schimmelvorming.

Naast het feit dat kalk milieuvriendelijk is, is het ook een duurzaam bouwmateriaal. Door de lange levensduur van kalk kan het gebouw in de toekomst gemakkelijk worden gerestaureerd en kan het materiaal gerecycled worden. Dit betekent dat het niet alleen minder impact heeft op het milieu, maar ook dat er minder afval geproduceerd wordt.

In conclusie is het gebruik van kalk bij het restaureren van historische gebouwen niet alleen belangrijk vanuit cultureel en historisch oogpunt, maar ook vanuit een milieuvriendelijk en ecologisch perspectief. Het is een duurzaam en natuurlijk materiaal dat niet bijdraagt aan het ontstaan van broeikasgassen of het uitputten van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast draagt kalk bij aan een gezond binnenklimaat en voorkomt het schimmelvorming. Het gebruik van kalk bij restauratieprojecten draagt dus bij aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.