Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Kalkverf museum Archeon

Kalkverf Archeon

De Mortel Compagnie heeft voor Museumpark Archeon een duplicaat van de historische kalkverf gemaakt om de lemen wanden te conserveren en versieren met bandvormige patronen.

De eerste boerencultuur streek rond 5300 v.Chr. neer in zuid-Limburg. Hier verrezen echte dorpen waar tientallen mensen in boerderijen bij elkaar woonden

De boeren versierden vroeger onder andere hun aardewerk potten met bandvormige patronen. In de archeologie noemen wij deze cultuur de bandkeramischecultuur.

Kalkverf boerderij Archeon
Kalkverf boerderij Archeon

Deze cultuur was in onze streken de eerste samenleving die zich permanent op één locatie vestigde. Ze verbouwden het land, hielden vee en bouwden boerderijen. 

Van de gekapte bomen maakten de boeren stevig houten geraamten van 8 tot 35 meter lang tot 10 meter breed.

De lage muren van gevlochten takken werden met leem dicht gesmeerd en het dak was bedekt met riet.

De boeren schilderden en versierden de wanden van de boerderij met kalkverf al dan niet voorzien van pigmenten.

De Mortel Compagnie produceerde een duplicaat van de historische kalkverf om de lemen wanden te conserveren en versieren met bandvormige patronen.

Ieder monument is uniek

Omdat ieder monument uniek is zijn ook al onze restauratie producten afgestemd op het object. Door het gebruik van traditionele technieken en duurzame grondstoffen te combineren met hedendaagse onderzoeksmethoden bieden wij voor ieder monument een passende oplossing.

Neem contact met ons op, wij wisselen graag met u van gedachten.

DMC Kalkverf boerderij museumpark Archeon
DMC Kalkverf boerderij museumpark Archeon

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.