Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Restauratieadvies & begeleiding

Mortel analyse is een bewezen methode voor het bepalen van de samenstelling van originele mortelrecepturen gevonden op monumentale en historische gebouwen. De uitkomst van het onderzoek dient als basis voor een duplicaat van de historische mortel en wordt vaak gezien als het startpunt van een reparatiespecificatie of restauratie.

Het restaureren van een historisch gebouw of monument is een complex proces dat vaak veel kennis en expertise vereist. Een restauratieadviseur kan helpen bij het identificeren van de juiste materialen en technieken voor het herstellen van het gebouw. Dit kan onder andere bestaan uit het opstellen van een restauratieplan, het adviseren over geschikte kalkproducten en het begeleiden van de restauratie.

Bij de restauratie van historische gebouwen en monumenten is het van belang om zoveel mogelijk de oorspronkelijke materialen en technieken te behouden. Kalkproducten bieden hierbij uitkomst, omdat deze producten van nature goed hechten aan oude bouwmaterialen zoals baksteen en natuursteen. Ook zorgen kalkproducten voor een ademend oppervlak, waardoor de vochtbalans in het gebouw op een natuurlijke manier gereguleerd wordt.

Een restauratieadviseur kan advies geven over welke kalkproducten het beste geschikt zijn voor de restauratie van een bepaald gebouw. Er zijn veel verschillende soorten kalkproducten beschikbaar, zoals kalkpleister, kalkverf, en kalkmortels. Door de juiste kalkproducten te gebruiken kunnen historische gebouwen en monumenten op een authentieke wijze gerestaureerd worden, waarbij de uitstraling van het gebouw zoveel mogelijk behouden blijft.

Begeleiding tijdens restauratie

Naast het adviseren over kalkproducten kan een restauratieadviseur ook begeleiding bieden tijdens de restauratie van het gebouw. Dit kan variëren van het aansturen van het restauratieteam, tot het begeleiden van de uitvoering van de restauratie. Hierbij wordt er rekening gehouden met de specifieke wensen en behoeften van de opdrachtgever en het gebouw.

Kortom, restauratieadvies en -begeleiding met kalkproducten is van groot belang bij de restauratie van historische gebouwen en monumenten. Door het gebruik van kalkproducten kan op een duurzame en ambachtelijke manier gerestaureerd worden, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw behouden blijft. Een restauratieadviseur kan hierbij helpen door te adviseren over geschikte kalkproducten en begeleiding te bieden tijdens de restauratie. Zo kan een historisch gebouw of monument op een verantwoorde en duurzame wijze hersteld worden voor toekomstige generaties.

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.