Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Schilderwerk kalkverf

Schilderwerk met kalkverf

Kalkverf is een verfsoort die al eeuwenlang gebruikt wordt in de bouw en restauratie van historische gebouwen. Kalkverf is een natuurlijke verf die gemaakt is van kalk en water. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat een aantal voordelen biedt ten opzichte van andere verfsoorten.

Bij de mortel compagnie kunt u terecht voor schilderwerk met hoogwaardige kalkverf van de beste kwaliteit. Kalkverf is een prachtige en natuurlijke afwerking die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook vele voordelen biedt voor uw interieur en exterieur.

Kalkverf: de ademende en gezonde keuze voor uw muren

Onze kalkverf is gemaakt van natuurlijke materialen en is daardoor een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Door de minerale samenstelling van kalkverf is het ook nog eens een gezonde keuze voor uw leefomgeving. Het is vrij van VOC’s en bevat geen schadelijke stoffen. Een ander voordeel van kalkverf is dat het een vrijwel geurloze verf is. Hierdoor is het mogelijk om de verf zonder problemen binnenshuis aan te brengen.

Onze kalkverf is damp-open, wat betekent dat het vocht kan reguleren en schimmelvorming tegengaat. Ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Daarnaast heeft kalkverf ook een positief effect op de akoestiek van uw ruimte. Door de structuur van kalkverf wordt geluid geabsorbeerd in plaats van weerkaatst, wat zorgt voor een rustige en aangename sfeer.

Ontdek de kleurenpracht van kalkverf voor uw interieur

En wat dacht u van de mogelijkheid om zelf een unieke kleur te creëren? Met onze kalkverf kunt u namelijk eindeloos experimenteren met kleuren en tinten, waardoor u altijd een kleur vindt die perfect past bij uw stijl en interieur.

Database van kalkverf kleuren door de eeuwen heen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kalkverf de unieke eigenschap heeft om CO2 uit de atmosfeer op te nemen en om te zetten in calciumcarbonaat, waardoor het bijdraagt aan een beter klimaat. Dit proces wordt carbonatatie genoemd en het zorgt ervoor dat kalkverf als een opofferende beschermende afwerking kan dienen voor gevels en constructies. Het calciumcarbonaat vormt een beschermende laag op de ondergrond, die voorkomt dat vocht, zuren en andere schadelijke stoffen de ondergrond kunnen aantasten. Hierdoor blijven historische gebouwen en monumenten nog steeds in goede staat, zelfs na honderden jaren. Maar ook voor moderne gebouwen is kalkverf een mooie keuze, omdat het een natuurlijke en tijdloze uitstraling heeft.

Schilderwerk met kalkverf voor beginners: alles wat u moet weten

Als u ervoor kiest om zelf uw kalkverf aan te brengen, dan bieden wij bij De Mortel Compagnie en Kalkshop.nl ook de mogelijkheid om u van deskundig advies te voorzien. Onze kleurexperts staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste kleur en tint die het beste past bij uw interieur en stijl.

Daarnaast kunnen wij u ook voorzien van tips en advies over het aanbrengen van de kalkverf, zodat u zelf aan de slag kunt met het creëren van uw droominterieur.

Kalkverf aanbrengen? Onze experts staan voor u klaar

Mocht u toch twijfelen over het zelf aanbrengen van de kalkverf, dan bieden wij ook de mogelijkheid om een van onze professionele applicateurs in te schakelen. Onze applicateurs hebben ruime ervaring met het aanbrengen van kalkverf en kunnen uw interieur en exterieur een prachtige metamorfose geven in de stijl en kleur waar u zich het fijnst bij voelt.

Schilderwerk met kalkverf past bij uw lifestyle

Kortom bij De Mortel Compagnie en de Kalkshop.nl kunt u niet alleen terecht voor hoogwaardige kalkverf van de beste kwaliteit, maar ook voor deskundig advies en professionele applicateurs die u kunnen helpen bij het creëren van uw droom.

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.