Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Over ons

Restaureren van monumenten is een ambacht waar kennis van materiaal en de traditionele ambachtelijke technieken naadloos samen komen. Als familiebedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring, maken wij dagelijks gebruik van onze kennis om onze klanten te adviseren in het gebruik van kalk. Als een van de laatste bedrijven in Nederland zijn wij meer dan een eeuw bekend met deze traditionele ambachtelijke bereidingswijze zoals deze zijn gebruikt in het merendeel van onze nog bestaande monumenten.

Traditie & kalk

Restaureren van monumenten is een ambacht waar kennis van materiaal en de traditionele ambachtelijke technieken naadloos samen komen. Als familiebedrijf, met meer dan 120 jaar ervaring, maken wij dagelijks gebruik van onze kennis om onze klanten te adviseren in het gebruik van kalk.

Ambacht en wetenschap komen samen

Als een van de laatste bedrijven in Nederland zijn wij meer dan een eeuw bekend met deze traditionele ambachtelijke bereidingswijze zoals deze zijn gebruikt in het merendeel van onze nog bestaande monumenten.

Begrijpen wat we onderhanden hebben.

Door verschillende onderzoeksmethoden met wetenschappelijke analysetechnieken aan in het monument aanwezig authentieke materiaal krijgen we inzicht in het verleden. Zo achterhalen wij de gebruikte receptuur, materialen, bereidingswijze en krijgen we inzicht in de verwerking van de toenmalige ambachtslieden. Wij werken hierbij samen met erkende onafhankelijke expertise bureaus en laboratoria

Wij maken op ambachtelijke wijze duplicaten van de historische kalkmortel in structuur, receptuur en bereidingswijze en in geval van veranderde condities een naar de huidige omstandigheden aangepaste kalkmortel op maat.

Wij bieden onze diensten aan voor eigenaren en beheerders van monumenten, overheden, architecten en vakmensen.

Kalkmortel op maat de oplossing voor compatibel restaureren

Door deze unieke aanpak streven wij er naar om te voldoen aan de restauratie-ethiek en het compatibiliteit beginsel om zo dicht mogelijk bij het authentieke materiaal te blijven en waar nodig aangepast naar de huidige omstandigheden duurzame compatibel aanpak voor de instandhouding van ons erfgoed.

DMC is onderdeel van

De Vink Restauratiewerken

Wij zijn trots op onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van restauratie van historische panden en monumenten. Met onze passie en aandacht voor detail, brengen wij de pracht en de schoonheid van deze panden terug tot leven. De Vink Restauratiewerken staat bekend om onze ambachtelijke benadering, waarbij we altijd streven naar het behoud van de authentieke kenmerken van elk pand.

De Kalkshop

Onze webshop biedt een breed assortiment aan kalkproducten, waaronder kalkverf, kalkmortel en kalkpleister, om uw huis of bedrijfspand een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Wij zijn gepassioneerd over het aanbieden van natuurlijke en milieuvriendelijke alternatieven voor bouw- en renovatieprojecten.