Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Mortel analyse & onderzoek

Mortel analyse is een bewezen methode voor het bepalen van de samenstelling van originele mortelrecepturen gevonden op monumentale en historische gebouwen. De uitkomst van het onderzoek dient als basis voor een duplicaat van de historische mortel en wordt vaak gezien als het startpunt van een reparatiespecificatie of restauratie.

Mortel analyse & onderzoek

Wij bieden diverse mortel analyses variërend van een basale visuele en fysieke beoordeling tot zeer geavanceerde wetenschappelijke testen om verschillende eigenschappen te bepalen, zoals hieronder beschreven.

Het is belangrijk om vanaf het begin te weten wat voor soort informatie vereist is en hoe dit toekomstige beslissingen kan beïnvloeden. Al onze servicepakketten voor mortel oplossingen bieden een kant en klare oplossing in de vorm van een op kwaliteit gecontroleerd mortel voorstel naar aanleiding van het onderzoek. Door permanente archivering kan de reparatie mortel worden gereproduceerd, gewijzigd, opnieuw geëvalueerd en in elke gewenste hoeveelheid in de toekomst worden besteld. Meer weten over onze aanvullende analyses?

Zoutbelast onderzoek

Download onze informatie & aanvraagbrochure

Onderbouwing voor restauratiestrategie

Technisch gezien benaderen duplicaten van de originele mortel de eigenschappen van historische mortels en pleisters. Hierdoor vermindert het risico op barsten en scheuren als gevolg van differentiële bewegingen of verwering door incompatibele materialen. Het ademend vermogen van de bijpassende reparatiemortel helpt het evenwicht in de vochthuishouding tussen mortel en metselwerk te behouden, waardoor de constructie van de gebouwen droog blijven. Correct gebruikt, kan een mortel analyse deel uitmaken van een alomvattende benadering om de constructie van een gebouw te begrijpen en voor het ontwikkelen van een geschikte restauratie strategie.

Minimale interventie en reparatie wordt over het algemeen aanvaard als de beste aanpak voor conserveringswerkzaamheden. Bij het repareren of vervangen van mortel of pleister afwerkingen zorgt het gebruik van duplicaten voor een goede match vanuit een esthetisch en technisch perspectief. 

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.