Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Nieuwbouw met kalk

Kalk wordt niet alleen gebruikt bij het herstel van monumentale gebouwen, maar ook bij de bouw van nieuwe gebouwen. In de moderne bouwwereld wordt kalk vaak gezien als een ecologisch en duurzaam alternatief voor andere bouwmaterialen.

Een van de voornaamste redenen waarom kalk populair is als bouwmateriaal, is de duurzaamheid. Kalk is een materiaal dat van nature erg duurzaam is en kan worden geproduceerd zonder de uitstoot van schadelijke stoffen. Het heeft een zeer lange levensduur en kan jarenlang meegaan zonder enige vorm van onderhoud.

Een ander voordeel van kalk is de veelzijdigheid. Kalk kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden bij de bouw van een gebouw, zoals voor de muren, vloeren en dakbedekking. Door de veelzijdigheid van kalk kan het worden gebruikt bij de constructie van verschillende soorten gebouwen, van moderne kantoorgebouwen tot historische herenhuizen.

Kalk is ook een zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het is niet alleen duurzaam, maar kan ook worden geproduceerd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of kunstmatige additieven. Daarnaast is kalk biologisch afbreekbaar en kan het worden gerecycled.

Een ander belangrijk aspect van kalk als bouwmateriaal is dat het een goede thermische massa heeft. Dit betekent dat het materiaal warmte goed kan vasthouden en afgeven, waardoor de temperatuur in een gebouw beter gereguleerd kan worden. Hierdoor kan het gebruik van kalk bijdragen aan het verminderen van de energiekosten en het bevorderen van energie-efficiëntie.

Tot slot kan kalk bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Kalk heeft de eigenschap om luchtvochtigheid te reguleren, wat bijdraagt aan het voorkomen van schimmelvorming en een gezonder binnenklimaat. Daarnaast is kalk een zeer ademend materiaal, wat betekent dat het gebouw beter kan ademen en er minder kans is op vochtproblemen.

Kortom, kalk is een ecologisch, duurzaam en veelzijdig bouwmateriaal dat gebruikt kan worden bij de bouw van nieuwe gebouwen. Door gebruik te maken van kalk bij de bouw van nieuwe gebouwen, kunnen we bijdragen aan een duurzamere en gezondere leefomgeving.

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.