Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Kalkmortel workshop

Restaureren van monumenten is een ambacht waar kennis van materiaal en de traditionele ambachtelijke technieken naadloos samen komen. Als familiebedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring, maken wij dagelijks gebruik van onze kennis om onze klanten te adviseren in het gebruik van kalk. Als een van de laatste bedrijven in Nederland zijn wij meer dan een eeuw bekend met deze traditionele ambachtelijke bereidingswijze zoals deze zijn gebruikt in het merendeel van onze nog bestaande monumenten.

Workshops voor zowel historische renovatie als nieuwe bouwprojecten

Kalkmortel workshops zijn de ideale manier om te leren hoe u uw eigen historische renovaties of nieuwe bouwprojecten kunt voltooien met natuurlijke materialen. In deze workshops leert u alles over de productie en toepassing van kalkmortel, een traditioneel bouwmateriaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt.

Tijdens de workshop krijgt u de kans om de verschillende stappen van het productieproces te ondergaan, van het mengen van grondstoffen tot het uitvoeren van de juiste toepassingsmethoden. U leert ook over de verschillende soorten kalk en hoe u de juiste mix kunt selecteren voor uw specifieke project.

Naast de praktische kant van kalkmortel, krijgt u ook inzicht in de historie en cultuur achter dit materiaal en waarom het nog steeds zo populair is. Kalk is namelijk al duizenden jaren bouwstof van de toekomst.

Wat leer je in de workshop?

  • Hoe kan ik kalk gebruiken in mijn bouwprojecten
  • Juiste verhoudingen voor verschillende doeleinden
  • Wat is het effect van verschillende soorten kalk
  • Hoe blus je kalk

Kalkmortel workshop voor iedereen

De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bieden de perfecte kans om uw kennis en vaardigheden op het gebied van traditioneel bouwen te verbeteren. Of u nu een bouwprofessional bent of gewoon geïnteresseerd bent in het werken met natuurlijke materialen, deze workshops zijn een must voor iedereen die wil leren hoe kalkmortel te gebruiken.

In een ontspannen en informele sfeer krijgt u hands-on ervaring en kunt u uw vragen stellen aan de ervaren instructeurs. Dus waar wacht u nog op? Schrijf u nu in voor een kalkmortel workshop en leer alles over dit fantastische bouwmateriaal!

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.