Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Monumentaal metselwerk

Monumentaal metselwerk is een belangrijk onderdeel van de restauratie van historische gebouwen en monumenten. Bij het restaureren van monumentaal metselwerk is het van groot belang om gebruik te maken van authentieke materialen, zoals kalk, om de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw te behouden.

De Mortel Compagnie, producent en importeur van kalk, is ook gespecialiseerd in monumentaal voegwerk en metselwerk. Onze metselaars zijn experts in het snijvoegen met kalkmortels die lange tijd hebben gerijpt. Door de kalkmortel in de “rot” te zetten, rijpt de luchtkalk tot fijne deeltjes en vormt een optimale verbinding met het toegevoegde zand. Dit resulteert in een uiterst fijne kalkmortel volgens historisch receptuur. Voorafgaand de werkzaamheden beslaan en kneden wij de gerijpte kalkmortel tot deze plastisch is. Onze specialisten snijden met zichtbaar gemak langs de traditionele houten rei de uiterst dunne voegen op maat. Met deze duurzame mortel brengen ze per dag 2 tot 3 m2 snijvoegen van de hoogste kwaliteit kunnen aan.

Aanbrengen snijvoeg met gerijpte luchtkalkmortel
Aanbrengen snijvoeg met gerijpte luchtkalkmortel

Monumentaal metselwerk is voor 98% kalkmortel

Als producent en importeur van kalk en restauratiemortels hebben wij een lange geschiedenis in de uitvoering van monumentaal metselwerk en voegwerk. Onze metselaars zijn gespecialiseerd in het gebruik van snijvoegen met kalkmortels die lange tijd hebben gerijpt. Door de snijvoegmortel in de “rot” te zetten rijpt de kalk tot fijne deeltjes en vormt een optimale verbinding met het toegevoegde zand. Dit levert een uiterst fijne kalkmortel naar historisch receptuur die voorafgaand de werkzaamheden beslagen en gereed dienen te worden zodat de mortel plastisch wordt.

Duurzaam restaureren met traditionele kalkmortel

Een belangrijk aspect van de traditionele productie van mortels in Nederland is dat het bijdraagt aan een lage carbon footprint. 

Het gebruik van lokale grondstoffen en het produceren van kalkmortel op kleine schaal verminderd de CO2-uitstoot. 

Eco- en bio-based bouwen met natuurlijke materialen

Onze diensten in monumentaal metselwerk en voegwerk zijn niet alleen van toepassing op het behoud van monumenten. Ook worden wij veel gevraagd in het eco- en bio-based bouwen met natuurlijke materialen. Wij kunnen uw project voorzien van duurzame en hoogwaardige metsel- en voegwerken die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap.

Monumentaal metselwerk met daggelijn
Monumentaal metselwerk met daggelijn

Onze expertise in kalkwerken is gestoeld op meer dan 120 jaar ervaring van ons moederbedrijf De Vink Restauratiewerken. Als u op zoek bent naar betrouwbare expertise in kalkwerken, zoals kalk schilderwerk, kalk voegwerk, kalk metselwerk en kalkstuc voor uw project, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en kunnen u voorzien van een aanbeveling van onze vorige tevreden klanten.

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.