Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Waarom kalk?

Waarom kalk een belangrijke rol speelt bij het behoud van monumenten. Kalk wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal vanwege zijn duurzaamheid, ademend vermogen en flexibiliteit. Het is van nature poreus, waardoor het vocht kan opnemen en afgeven.

Dit zorgt ervoor dat kalk een uitstekend materiaal is om vochtproblemen in historische gebouwen op te lossen. Door de poreuze aard kunnen oude muren blijven ademen en kan vocht dat in de muren is opgesloten, verdampen. Hierdoor wordt de kans op vochtschade en schimmelvorming geminimaliseerd.

Natuurlijk materiaal

Een ander voordeel is dat het een natuurlijk materiaal is en daarom in harmonie is met de omgeving. Het heeft een lagere impact op het milieu dan synthetische materialen en het is 100% recyclebaar. Dit betekent dat het geen negatieve effecten heeft op het milieu, en de oorspronkelijke esthetiek en structuur van het gebouw blijven behouden.

Kalkstuc met kalkverf van putkalk
Kalkstuc met kalkverf van putkalk

Historische restauratie met kalk

Door historische gebouwen te restaureren met kalk, blijft niet alleen de geschiedenis van onze steden en samenlevingen behouden. Ook dragen we hiermee bij aan een duurzame toekomst. Door de ademende en flexibele aard zorgen we ervoor dat de gebouwen blijven ademen en aanpassen aan veranderingen in de omgeving, terwijl we tegelijkertijd ons erfgoed beschermen.

Het belangrijk om monumenten intact te houden en te restaureren met kalk vanwege de duurzaamheid, flexibiliteit, en natuurlijkheid van het materiaal. Zo behouden we ons erfgoed voor toekomstige generaties, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame toekomst.

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.