Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Kalk ecologisch & milieuvriendelijk

Kalk als bouwmateriaal biedt dus vele voordelen. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, ademend en flexibel. Het is niet alleen geschikt voor de restauratie van historische gebouwen, maar ook voor het gebruik bij eco en biobased bouwen.

Kalk als duurzaam en milieuvriendelijk bouwmateriaal voor restauratie en eco-bouw

Kalk is een bouwmateriaal met een lange geschiedenis, dat duizenden jaren wordt gebruikt in de bouw. Het heeft unieke eigenschappen die het bijzonder geschikt maken voor de restauratie van ons erfgoed en het gebruik bij eco en biobased bouwen.

Ademend en gezond binnenklimaat

Voorkom vochtproblemen en schade aan historische gebouwen

Kalk is een ademend materiaal, wat betekent dat het vocht kan opnemen en afgeven. Hierdoor blijft het binnenklimaat gezond en worden vochtproblemen voorkomen. Dit is vooral belangrijk bij historische gebouwen, waar vochtproblemen kunnen leiden tot schade aan het gebouw en de interieurs.

Een duurzaam alternatief voor synthetische bouwmaterialen

Kalk is een natuurlijk materiaal dat geen schadelijke stoffen bevat. Het wordt gewonnen uit natuurlijke kalksteen en verwerkt met behulp van traditionele technieken. Hierdoor is het een duurzaam alternatief voor synthetische en cementhoudende bouwmaterialen, die vaak vervuilende productieprocessen hebben en schadelijke stoffen bevatten.

Voorgeschreven door monumentenzorg

Bij de restauratie van historische gebouwen is het gebruik van kalkproducten vaak voorgeschreven door monumentenzorg. Kalkmortel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het herstellen van muren, gewelven en ornamenten. Door de flexibiliteit van de kalkmortel kan het zich aanpassen aan de bewegingen van het gebouw en wordt schade voorkomen. Ook wordt kalkverf vaak gebruikt om historische interieurs te herstellen.

Eco en biobased bouwen

Duurzame isolatie en afwerking in kalk is veel gebruikt in eco en biobased bouwen. Kalkhennep bijvoorbeeld is een mix van kalk en hennepvezels en wordt gebruikt voor het isoleren van muren en daken. Het is een duurzaam alternatief voor synthetische isolatiematerialen en heeft een hoge isolatiewaarde. Ook wordt kalk vaak gebruikt als afwerking van de wanden en plafonds, wat zorgt voor een gezond, geur neutraliserend, geluiddempend en natuurlijk binnenklimaat.

De voordelen van kalk als bouwmateriaal

Kalk als bouwmateriaal biedt dus vele voordelen. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, ademend en flexibel. Het is niet alleen geschikt voor de restauratie van historische gebouwen, maar ook voor het gebruik bij eco en biobased bouwen. Bij De Mortel Compagnie zijn wij gespecialiseerd in kalkproducten en helpen wij graag bij het vinden van de juiste kalkproducten voor uw project. Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.