Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Maatwerk restauratiemortel

Kalk wordt al eeuwen lang gebruikt als bindmiddel in mortels, verf en pleisters. Daardoor bevindt het zich in bijna al ons monumentaal erfgoed. Denk hierbij aan kerken, kastelen, grachtenpand, molens tot eenvoudige arbeiderswoningen.

De Mortel Compagnie heeft de oplossing met maatwerk restauratiemortel als u op zoek naar de perfecte mortel voor restauratie van monumentaal metselwerk, voegwerk of stukadoorswerk? 

In tegenstelling tot standaard mortels, is de restauratiemortel speciaal samengesteld om te voldoen aan de unieke eisen van ons erfgoed. Dit betekent dat de mortels in structuur, porositeit, kleur en hardheid compatibel zijn met het originele materiaal

Mortels op kalkbasis

Om deze compatibiliteit te bereiken werkt De Mortel Compagnie nauw samen met onafhankelijke testinstituten en laboratoria. Op deze manier wordt de authentieke samenstelling van bindmiddelen, vulstoffen, toeslagstoffen en overige additieven gespecificeerd en in een duidelijke mortelreceptuur vertaald. Hierdoor kunnen wij op basis van de specifieke eigenschappen van het oorspronkelijke materiaal, de juiste mortelreceptuur samenstellen voor een optimaal resultaat. 

De Mortel Compagnie levert op basis van onafhankelijk onderzoek voor ieder monument een op maat gemaakte mortel. De Mortel Compagnie houdt van alle mortelonderzoeken en aggregaten een database bij die gebruikt word om de kwaliteit te waarborgen. Zo kan deze database te allen tijde geraadpleegd worden voor nieuwe restauratieprojecten. Door deze unieke aanpak leveren wij altijd maatwerk restauratiemortel van constante kwaliteit en blijft het monumentale karakter van het gebouw behouden.

De Mortel Compagnie als doel om duurzame oplossingen te bieden voor restauratieprojecten en om bij te dragen aan het behoud van ons cultureel erfgoed. 

Een belangrijk aspect van de traditionele productie van mortels in Nederland is dat het bijdraagt aan een lage carbon footprint. Door het gebruik van lokale grondstoffen en het produceren van maatwerk mortels op kleine schaal wordt de CO2-uitstoot verminderd. 

Wil jij een mortel op maat laten maken?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een mortel op maat? Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Heb je een mortel en wil je een onderzoek starten? Dat kan op de volgende pagina: Mortelanalyse.

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.