Aanvullende analyses

Naast onze standaard analyses bieden wij ook de volgende extra mogelijkheden aan. Ben je geïnteresseerd in één van de volgende onderzoeken en/of onderzoeksopties? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar info@kalkmortel.nl met je gegevens.

Mortelbemonstering op locatie

Liever niet zelf aan de slag? Onze specialisten komen graag langs om de bemonstering van het object te nemen. Indien gewenst een goede gelegenheid om aanvullend onderzoek uit te laten voeren. 

Prijs op aanvraag

Vocht- en zout belast metselwerk

Door het nemen en analyseren van zogeheten boor gruismonsters wordt inzicht verkregen in de problematiek van de vocht- en zoutbelasting. In een uitgebreid rapport worden door een onafhankelijk laboratorium de analyse resultaten, conclusies en eventueel gewenste aanbevelingen duidelijk geformuleerd.

Prijs op aanvraag

Natuursteen onderzoek

Natuursteen herstel  wordt vaak uitgevoerd op basis van een visuele overeenkomst. Buiten het uiterlijk zijn vooral  de fysieke eigenschappen van het vervangende natuursteen van groot belang voor een duurzaam herstel. De waterhuishouding wordt grotendeels bepaald door de permeabiliteit van het natuursteen.ls een nieuw ingeboete steen veel minder poreus dan de omringende stenen dan zal deze het omringende oorspronkelijke metselwerk aantasten. Als de permeabiliteit groter is dan zal het waarschijnlijk sneller degraderen dan het omringende natuursteen.

Prijs op aanvraag

    Vraag het ons!

    Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Velden met een * zijn verplicht.    Mortelbemonstering op locatieVocht- en zout belast metselwerk onderzoekNatuursteen onderzoek