Kalkmortels op maat

Kalk wordt al eeuwen lang gebruikt als bindmiddel in mortels, verf en pleisters. Daardoor bevindt het zich in bijna al ons monumentaal erfgoed. Denk hierbij aan kerken, kastelen, grachtenpand, molens tot eenvoudige arbeiderswoningen.

Bij onderhoud, reparatie of aanpassingen in deze gebouwen is het daarom van groot belang om de juiste kalk te gebruiken die goed samenwerkt met het originele materiaal.

Mortels op kalkbasis

Door focus op grootschalige nieuwbouw en massaproductie in de bouw wordt het gebruik kalk in de bouw tot een minimum beperkt. Niet alleen het materiaal verdwijnt, maar ook de kennis van de authentieke werkwijze.

De Mortel Compagnie levert op basis van onafhankelijk onderzoek voor ieder monument een op maat gemaakte mortel. Volledig afgestemd op historisch aanwezig materiaal of ontworpen naar specifieke omstandigheden. Zo weet je zeker dat je restauratie niet afwijkt in kleur en je ook voor lange tijd weer gedekt zit!

Wil jij een mortel op maat laten maken?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een mortel op maat? Je kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Heb je een mortel en wil je een onderzoek starten? Dat kan op de volgende pagina: Mortelanalyse. Of wil je eerst nog iets meer lezen? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

De passende mortel voor instandhouding van elk object
Waarom een kalkmortel op maat?