Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Waarom een onderzoek naar mortels?

Wij bieden mortelonderzoek met diverse onderzoeksmethoden en verschillende wetenschappelijke analysetechnieken van het authentieke materiaal in het monument aanwezig.  

Afhankelijk van het gekozen mortel-onderzoek achterhalen wij de gebruikte receptuur, materialen en bereidingswijze. Dit geeft inzicht in de traditionele verwerking van de toenmalige ambachtslieden.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rK-u8Jt8Zxo[/embedyt]

Onafhankelijk mortelonderzoek

Het merendeel van deze onderzoeken wordt door onafhankelijke expertise bureaus en laboratoria uitgevoerd.

Deze informatie wordt door onze specialisten in een overzichtelijk rapport gedocumenteerd. Dit geeft u een inzicht in de historisch gebruikte materialen in hun huidige verschijningsvorm. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mortelanalyse-700x171.png
Zoutbelast onderzoek

Download onze informatie & aanvraagbrochure

Ambacht en wetenschap komen samen

De uitslagen van het gekozen onderzoek kunt u gebruiken ter archivering  voor toekomstige generaties. In het voortraject naar instandhouding, onderhoud of restauratie van het betreffende object. Maar ook als toegevoegd document voor controlerende en subsidie verlenende instanties die belast zijn met de instandhouding van ons erfgoed.

Voor onderhoud en instandhouding van monumenten vervaardigd De Mortel Compagnie historische kalkmortel op traditionele wijze zoals door het wetenschappelijk onderzoek geanalyseerd.

Wij maken reproducties, duplicaten, in structuur, receptuur en bereidingswijze van de gewenste mortel. En in geval van veranderde condities een naar de huidige omstandigheden aangepaste mortel voor restauratie of onderhoud.

De oplossing voor compatibel restaureren

Door deze unieke aanpak streven wij er naar om te voldoen aan de restauratie-ethiek en het compatibiliteit beginsel om zo dicht mogelijk bij het authentieke materiaal te blijven en waar nodig aangepast naar de huidige omstandigheden.

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.