Over de Mortel Compagnie

Restaureren van monumenten is een ambacht waar kennis van materiaal en de traditionele ambachtelijke technieken naadloos samen komen. Als familiebedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring, maken wij dagelijks gebruik van onze kennis om onze klanten te adviseren in het gebruik van kalk.

Ambacht en wetenschap komen samen

Als een van de laatste bedrijven in Nederland zijn wij meer dan een eeuw bekend met deze traditionele ambachtelijke bereidingswijze zoals deze zijn gebruikt in het merendeel van onze nog bestaande monumenten.

Begrijpen wat we onderhanden hebben.

Door verschillende onderzoeksmethoden met wetenschappelijke analysetechnieken aan in het monument aanwezig authentieke materiaal krijgen we inzicht in het verleden. Zo achterhalen wij de gebruikte receptuur, materialen, bereidingswijze en krijgen we inzicht in de verwerking van de toenmalige ambachtslieden. Wij werken hierbij samen met erkende onafhankelijke expertise bureaus en laboratoria

Wij maken op ambachtelijke wijze duplicaten van de historische kalkmortel in structuur, receptuur en bereidingswijze en in geval van veranderde condities een naar de huidige omstandigheden aangepaste kalkmortel op maat.

Wij bieden onze diensten aan voor eigenaren en beheerders van monumenten, overheden, architecten en vakmensen.

Kalkmortel op maat de oplossing voor compatibel restaureren

Door deze unieke aanpak streven wij er naar om te voldoen aan de restauratie-ethiek en het compatibiliteit beginsel om zo dicht mogelijk bij het authentieke materiaal te blijven en waar nodig aangepast naar de huidige omstandigheden duurzame compatibel aanpak voor de instandhouding van ons erfgoed.

Door de jaren heen