Kalkmortels

Bekijk onze kalkmortels

Historische waterput restauratie met kalkmortel op maat

Puzzolane mortel voor historische waterput

Voor herstelwerkzaamheden, die uitgevoerd werden door Restauratie Breda, aan een historische waterput hebben wij een mortel ontwikkeld. Op basis van een opgestuurd fragment van de historische mortel hebben wij het onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat het om een puzzolane mortel ging.

Verharding door water

Een puzzolane reactie is de chemische reactie tussen het puzzolaan, gebluste kalk en water. Door deze reactie krijgt de luchtkalk hydraulisch bindende eigenschappen. Uit onderzoek bleek dat in deze mortel het puzzolaan tras gebruikt is. Tras is een vulkanisch gesteente, dat in combinatie met water en kalk verhard. Zo konden we de mortel gebruiken in een vochtige omgeving.

Voorstel van puzzolane mortel op maat
Voorstel restauratiemortel

Bereidingswijze van de puzzolane mortel

Om de mortel goed te kunnen gebruiken en de juiste hechting te kunnen garanderen hebben wij een natte mortel ontwikkeld. Door gebruik te maken van een speciale manier van blussen en een goede selectie van toeslagen kan deze kant en klaar gebruikt worden.

Ook een mortel op maat?

Werken met duplicaten van historische mortels vraagt enige kennis en bekwaamheid van de uitvoerende partijen. De Mortel Compagnie ondersteund haar klanten met project gerichte consults en begeleiding. Zoek of ben jij de vakman die monumenten onderhoud en restaureert met traditionele materialen en ambachtelijke technieken neem dan contact met op met één van onze specialisten.

Referenties

Offerte aanvragen

Onze klantgerichte aanpak en expertise rondom kalk stellen ons in staat om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Aarzel dus niet om een offerteaanvraag in te dienen via onze website en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.